Створюємо затишок

Чистимо пальто

Зберігаємо прикраси

Як садити ліщину

Догляд за тваринами

Подорож на авто

Що робити, якщо відсиріло насіння

Існує кілька способів, як підсушити насіння, щоб воно знову стало хрустким, смачним і апетитним.
Як сушити насіння
Як сушити насіння / Фото: Колаж: Сьогодні

Насіння соняшнику або гарбузове – це дуже смачний продукт для любителів погризти, від якого буває важко відірватися. Якщо насіння погано посмажилося або взагалі відсиріло, ситуацію легко виправити.

Читайте наші лайфхаки і вибирайте найбільш підходящий спосіб, як підсушити насіння і повернути йому апетитний хрускіт.

Реклама

Читайте також:

Збираєтеся на природу і не хочете витрачати багато коштів? Ми розповімо вам, які магазини Києва пропонують вигідні ціни і оригінальні продукти.

Як підсушити насіння: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Сонце

Як сушити насіння
Як сушити насіння / Фото: Unsplash

Реклама

Небесне світило природним шляхом допоможе висушити сире насіння. Викладіть його тонким шаром на серветку або тканину і залиште на відкритому сонці, на вулиці, балконі або підвіконні, приблизно на 3-4 години. Періодично струшуйте і перемішуйте насіння.

  • Лайфхак 2. Мікрохвильовка

Як сушити насіння
Як сушити насіння / Фото: Pixabay

Насипте смажене відсиріле насіння в тарілку і грійте в мікрохвильовці при середній температурі протягом 4-5 хвилин.

Реклама
  • Лайфхак 3. Духовка

Як сушити насіння
Як сушити насіння / Фото: Pinterest

Вологе насіння можна висушити в духовці. Для цього викладіть насіння на деко в один шар і відправте на 15-20 хвилин у духовку, розігріту до 180°С.

  • Лайфхак 4. Сковорода

Як сушити насіння
Як сушити насіння / Фото: Pinterest

Смажене насіння легко виправити тим же методом приготування. Знову відправте його на сковорідку і підсушіть на повільному вогні. Періодично помішуйте і відставляйте сковороду на 1-2 хвилини вбік, а потім знову повертайте на вогонь.

  • Лайфхак 5. Рушник

Як сушити насіння
Як сушити насіння / Фото: Pinterest

Щойно посмажене насіння може здатися сирим і не надто смачним. З нього ще не встигла вийти вся волога. Щоб поліпшити його смак і трохи підсушити, висипте гаряче насіння в рушник і загорніть, щоб повітрю не було доступу. Залиште полежати на півгодини – воно стане набагато смачнішим і насиченішим.

Дивіться відео про супер мульти відкривачку: час експериментів

Раніше ми розповідали, як правильно стерилізувати банки.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Далі по темі

Всі новини Показати ще
Реклама
Привітання на усі випадки життя

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти