Рятуємо кору

Як зберігати ліки

Якість сиру

Собака гризе речі

Користь огірків

Догляд за малиною

Що робити, якщо відсиріло насіння

Існує кілька способів, як підсушити насіння, щоб воно знову стало хрустким, смачним і апетитним.
Як сушити насіння
Як сушити насіння / Фото: Колаж: Сьогодні

Насіння соняшнику або гарбузове – це дуже смачний продукт для любителів погризти, від якого буває важко відірватися. Якщо насіння погано посмажилося або взагалі відсиріло, ситуацію легко виправити.

Читайте наші лайфхаки і вибирайте найбільш підходящий спосіб, як підсушити насіння і повернути йому апетитний хрускіт.

Реклама

Читайте також:

Збираєтеся на природу і не хочете витрачати багато коштів? Ми розповімо вам, які магазини Києва пропонують вигідні ціни і оригінальні продукти.

Як підсушити насіння: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Сонце

Як сушити насіння
Як сушити насіння / Фото: Unsplash

Реклама

Небесне світило природним шляхом допоможе висушити сире насіння. Викладіть його тонким шаром на серветку або тканину і залиште на відкритому сонці, на вулиці, балконі або підвіконні, приблизно на 3-4 години. Періодично струшуйте і перемішуйте насіння.

  • Лайфхак 2. Мікрохвильовка

Як сушити насіння
Як сушити насіння

Насипте смажене відсиріле насіння в тарілку і грійте в мікрохвильовці при середній температурі протягом 4-5 хвилин.

Реклама
  • Лайфхак 3. Духовка

Як сушити насіння
Як сушити насіння / Фото: Pinterest

Вологе насіння можна висушити в духовці. Для цього викладіть насіння на деко в один шар і відправте на 15-20 хвилин у духовку, розігріту до 180°С.

  • Лайфхак 4. Сковорода

Як сушити насіння
Як сушити насіння / Фото: Pinterest

Смажене насіння легко виправити тим же методом приготування. Знову відправте його на сковорідку і підсушіть на повільному вогні. Періодично помішуйте і відставляйте сковороду на 1-2 хвилини вбік, а потім знову повертайте на вогонь.

  • Лайфхак 5. Рушник

Як сушити насіння
Як сушити насіння / Фото: Pinterest

Щойно посмажене насіння може здатися сирим і не надто смачним. З нього ще не встигла вийти вся волога. Щоб поліпшити його смак і трохи підсушити, висипте гаряче насіння в рушник і загорніть, щоб повітрю не було доступу. Залиште полежати на півгодини – воно стане набагато смачнішим і насиченішим.

Дивіться відео про супер мульти відкривачку: час експериментів

Раніше ми розповідали, як правильно стерилізувати банки.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти