Рятуємо кору

Як зберігати ліки

Якість сиру

Собака гризе речі

Користь огірків

Догляд за малиною

Як відбивати м'ясо, щоб бризки не розліталися на всі боки

Найніжніше м'ясо на відбивні або рулетики можна приготувати не тільки без шуму, а й без бризок по всій кухні.
Як відбивати м'ясо без бризок
Як відбивати м'ясо без бризок / Фото: Колаж: Сьогодні

Шніцель, рулети, крученики або відбивні – найсмачніші м'ясні страви. Але для їх приготування знадобиться попередня трудомістка підготовка м'яса – його треба відбити . Ця процедура розм'якшує м'язові волокна, і м'ясо стає ніжнішим.

Багато господарок не люблять цього робити, тому що виходить шумно і брудно: стукіт на всю квартиру, а бризки – по всіх стінах . Але існує кілька лайфхаків, які спростять вам це завдання. Кухню не доведеться довго відмивати, а сусіди не почують, що ви готуєте.

Реклама

Як правильно відбивати м'ясо: лайфхаки

  • Лайфхак 1. М'ясо

Як відбивати м'ясо / Фото: unsplash
Як відбивати м'ясо / Фото: unsplash

Від вибраного м'яса залежить якість відбивних, а також час та сили, витрачені на їхнє приготування. М'ясо бажано вибирати молоде, не надто жилисте і не надто пісне . Для відбивних підійде будь-який вид – частіше вибирають свинину, але також популярні молода яловичина, баранина, філе курки або індика. Птиця по структурі – ніжніша і вимагатиме менше часу та сил.

  • Лайфхак 2. Заморожування

Як відбивати м'ясо / Фото: unsplash
Як відбивати м'ясо / Фото: unsplash

Реклама

Краще, якщо м'ясо свіже, а не розморожене. Маленька хитрість: можна перед приготуванням покласти м'ясо буквально на кілька хвилин у морозилку , щоб воно ледве прихопилося морозом – так його краще різати, і воно буде менше бризкати соком.

  • Лайфхак 3. Нарізка

Як відбивати м'ясо / Фото: unsplash
Як відбивати м'ясо / Фото: unsplash

Головний секрет приготування відбивних – правильне нарізування м'яса. Його важливо різати поперек волокон і не надто товстими шматочками – тоді воно вийде м'якшим і ніжнішим. М'ясо, нарізане вздовж волокон, а також товсті шматки, потребують великих зусиль і, відповідно, ударів молотка.

Реклама
  • Лайфхак 4. Молоток

Як відбивати м'ясо / Фото: pixabay
Як відбивати м'ясо / Фото: pixabay

У молотка зазвичай дві робочі сторони – з великими та дрібними зубчиками . Головне навантаження припадає на великі зубчики – з ними робота йде швидше, а значить кількість ударів – менша. А ось дрібні зубчики дошліфовують роботу, а також обробляють краї відбивних.

  • Лайфхак 5. Плівка

Як відбивати м'ясо / Фото: pinterest
Як відбивати м'ясо / Фото: pinterest

Є перевірений багатьма і популярний метод – обернути м'ясо харчовою плівкою . Секрет у тому, що плівку чи пакет бажано брати не тонкий, а міцніший, наприклад – для заморожування. Тоді він не розірветься від перших ударів молотка, перетворюючись на місиво, а протримається до кінця процедури, зберігаючи вашу кухню в чистоті.

  • Лайфхак 6. Рушник

Як відбивати м'ясо / Фото: pinterest
Як відбивати м'ясо / Фото: pinterest

Кухонний рушник, бажано махровий, складений у 3-4 шари і поміщений під обробну дошку, в рази знизить рівень шуму від ударів, а ще частково захистить робочу поверхню від бризок, що розлітаються.

Раніше ми розповідали, як почистити рибу просто і швидко, щоб луска не розліталася.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти