Шопимося правильно

Як зробити скраб

Креатив для дачі

Як заморозить малину

Як розносити взуття

Як вивести плями

Як правильно збивати білки з цукром: корисні лайфхаки

Збиті білки з цукром – основа багатьох десертів і кремів, а тому від правильності процесу багато в чому залежить смак і краса ваших кулінарних шедеврів.
Збиті яєчні білки з цукром
Збиті яєчні білки з цукром / Фото: Depositphotos

Багато хто не знає, як правильно збивати білки з цукром. А адже це складова багатьох тортів, тістечок і десертів. Насправді в цьому немає нічого складного, потрібно лише запастися терпінням і дотриматись кількох правил. Life Сьогодні зібрав для вас важливі лайфхаки, щоб білки збилися в щільну і тугу піну.

При збиванні білків можна використовувати лимонну кислоту, а іноді у білки додають щіпку солі – це надає їм більш щільної структури. Також варто пам'ятати, що збитий білок із цукром – швидкопсувний продукт, тому його потрібно використовувати якомога швидше.

Якщо ви поки в роздумах, як провести відпустку і літо в цілому, шукайте ідеї в календарі лайфхаків .

Як збити білок із цукром в густу піну: лайфхаки

/ Фото: Pixabay

  1. Використовуйте міксер або вінчик. Збити білки з цукром блендером у щільну піну не вийде. На відміну від міксера, його конструкція не дозволяє наситити яєчні білки киснем.
  2. Яйця слід брати свіжі й охолоджені.
  3. Посуд, включаючи насадки міксера, має бути ідеально чистим і сухим. Не використовуйте пластиковий посуд – на ніьому легко утворюється наліт. Для знежирення ємність можна протерти скибочкою лимона.
  4. Миска для збивання білків повинна мати кругле дно, щоб маса не накопичувалася в кутах і збивалася рівномірно. Пам'ятайте, що при збиванні білки дуже збільшуються в об'ємі.
  5. Час збивання залежить від кількості білків і глибини посуду. Не беріть багато білків – двох-трьох буде достатньо.
  6. Коли ви будете розділяти яйця на білки і жовтки, робіть це дуже акуратно. Наявність навіть краплі жовтка у білках сильно затруднить збивання.
  7. Якщо є можливість, візьміть дрібний цукор – його кристали швидше розчиняться в білках.
  8. Увімкніть міксер на невелику швидкість і збивайте білки 1-2 хвилини, поступово збільшуючи обороти міксера. Маса повинна стати білою і щільною. Якщо ви дістанете насадки, на білках залишаться чіткі сліди.
  9. Потрібно поступово підсипати цукор і продовжувати збивати на максимальній швидкості протягом 2-3 хвилин. За цей час маса повинна стати щільною, блискучою, сніжно-білого відтінку. Насадки при підйомі не просто залишатимуть слід, а витягатимуть жорсткі піки.
  10. Більше 5 хвилин білки з цукром збивати не варто, інакше маса може розділитися на рідину і білі пластівці.

Читайте також:

Як збити білок з цукром: різні способи

/ Фото: Pixabay

Залежно від того, для яких цілей вам потрібні білки, їх можна збивати по-різному.

  • Для безе потрібно дотримуватися пропорцію 50 г цукру на один білок і збивати за вищевказаною технологією.
  • Якщо ви збиваєте білки для бісквіта або іншого повітряного тіста, не робіть це занадто довго – маса повинна бути достатньо щільною і блискучою, а насадки залишати слід, але домагатися жорстких піків не варто. В іншому випадку зруйнуються бульбашки повітря і буде втрачено ефект легкості.
  • Для деяких страв потрібно збивати білки до м'яких піків, тому звертайте увагу на інструкції в рецепті.

Дивіться відеорецепт пирога з черешнею і мигдалем:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, який ви торт за знаком зодіаку

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Всі новини Life
Показати більше
Сприятливі та небезпечні дні у серпні
Місячний календар на серпень
Що треба робити
Нагадувалка
ДО КІНЦЯ ЛІТА ЗАЛИШИЛОСЯ
дній
годин
хвилин
секунд
Як продовжити ефект засмаги
Прості лайфхаки
Місячний календар на тиждень
2 - 8 серпня
Як Місяць впливає на наше життя
Якщо не знаєш "як" просто "хакни"
Хакнути
Привітання на усі випадки життя
Для справжніх кулінарів
Більше хаків

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти