Любите печиво, і у вас часто припасене частування для гостей, які завітали на чай? Дізнайтеся, як його правильно зберігати, щоб випічка залишалася свіжою, не зіпсувалася і не втратила приємного смаку й аромату.
Здавалося б, печиво та й годі – зсипати всі в одну ємність і закрити щільніше. А в потрібний момент поставити на стіл вазу з частуванням . Але в цьому-то і помилка.
Виявляється, різні сорти печива важливо зберігати окремо один від одного і також по-різному. Тоді сухі печеньки довше залишаться хрусткими, а домашня випічка не зачерствіє.
І, зрозуміло, важливий фактор – це строк придатності різних видів солодощів. Перш ніж викинути упаковку від покупного печива, зверніть на неї увагу. А краще зріжте і збережіть.
А для зберігання і красивого оформлення вам знадобляться різноманітні бляшані та скляні баночки, картонні або пластикові лотки і коробки, пакети з харчового паперу.
Як зберігати печиво: лайфхаки
- Лайфхак 1. Банка для домашнього печива
Якщо ви самі спекли печиво, перш ніж відправити його на тривале зберігання, обов'язково остудіть . Для його упаковки чудово підійде бляшана, скляна або керамічна банка зі щільною кришкою. Багато печива краще пошарово прокласти пергаментним папером.
- Лайфхак 2. Герметичний пакет для ароматної випічки
Пряне печиво зі специфічним яскравим ароматом кориці, гвоздики, цитруса, кави тощо слід тримати окремо від іншої випічки , інакше запахи змішаються. І краще помістити в герметичний пакет.
- Лайфхак 3. Одношарова коробка для глазурованого десерту
Святкове печиво, покрите гарною солодкою цукровою глазур'ю, хочеться зберегти в такому ж гарному вигляді, щоб вона не покришилася і не обсипалася. А тому складіть печиво в коробку одним шаром , коли глазур повністю застигне.
- Лайфхак 4. Жерстяна банка для імбирних пряників
Не переживайте, якщо свіже і м'яке імбирне печиво або домашні вівсяні пряники на повітрі підсохли. Така випічка має властивість насичуватися вологою і може відсиріти. Тож, якщо хочете зберегти її підсушеною – ховайте в банки з кришками.
- Лайфхак 5. Банка з кришкою для бісквітного печива
Аналогічну властивість має бісквітна випічка – вона дуже швидко вбирає вологу. Після випікання не залишайте печиво надовго остигати, складіть у пакети або коробки і відправте в сухе і тепле місце .
- Лайфхак 6. Скляна банка для печива з начинкою
Ягоди і фрукти в печиві, а також сир, крем, варення і джем, незважаючи на високу температуру обробки, можуть швидко зіпсуватися. А тому таку випічку краще розфасувати по пакетах і відправити в холодильник , якщо ви плануєте довге зберігання.
- Лайфхак 7. Паперовий пакет для галетного печива
Мабуть, один із найменш вимогливих видів випічки, який найкраще і найдовше зберігається – це галетне печиво і крекери. Залежно від якості жиру, крекер у спеціальному папері може зберігатися півроку, а сухе галетне печиво – цілий рік.
Дивіться відеорецепт, як приготувати кіш із черешнею і мигдалем:
Раніше ми розповідали, як швидко розм'якшити вершкове масло.